Kundservice 0151-123 54

Logga in

X

II:a sortering och överproduktion

Vad är II:a sortering?
Produkter som har mindre skönhetsfel. Det kan vara fel färg, "midjor" på resåren, smuts från maskinerna de stickas i m.m. Ofta är det de första strumporna eller underkläderna från när fabriken ställer in stickmaskinerna. Det är bara utseendet och inte funktionen som gör att de inte kan säljas till fullt pris.

Vad är överproduktion?
Kort sagt när fabrikerna tillverkat mer än vad de kan sälja. På en textilfabrik går det inte att göra saker från en dag till en annan. Ibland måste kollektioner påbörjas ett år i förväg. Produkten skall designas, garn skall köpas in, tillverkningen ska planeras in i schemat m.m.

Och att ett år i förväg planera hur många produkter som ska tillverkas är i princip omöjligt. Försäljningen påverkas av väder, mode, konjunktur, världsläge och andra saker som inte går att förutse.

Den vanligaste lösningen är att tillverka lite mer än vad man tror går åt. Vilket ofta resulterar i ett restlager. Det är där fyndlådan kommer in i bilden. Fabriken vill bli av med sin överproduktion och säljer därför ut lagret som alltså är av precis samma kvalitet som de vanliga varorna, fast mycket billigare.

Vad är superfynd?
Ibland får vi möjlighet att köpa in större restpartier av fantastiska produkter till väldigt låga priser. Då räcker inte ordet fynd riktigt till. Anledningen kan vara en så enkel sak som att ett känt märke bytt färg på en kollektion. Så när du ser ordet Superfynd! vet du att det är ett riktigt lågt pris. Ofta upp till 70-80% av ordinarie pris.

II:a sortering, överproduktion och superfynd hittar du i fyndlådan >>