Kundservice 0151-123 54
 • Strumpor med lös resår
  Gus-Ankel ®
 • Katalog med sköna strumpor och underkläder
  Katalog
 • Användare av strumpor och underkläder
  Logga in
 • Kundservice för strumpor och underkläder
  Kundtjänst

Logga in

X

Grönt te i lösvikt

En av våra mest populära dryckesprodukter på senare år är grönt te i lösvikt. Det har en unik och angenäm smak som får dig att känna dig som en riktig te-expert. Teet är av god kvalitet. Nu kan du låta dig inspireras av denna populära tesort och producera många goda koppar te per dag i hemmet.

Älskar du grönt te?

Då är vår lösvikt perfekt för dig! Till skillnad från det svarta teet ger dess blad en ganska ljusgrön färg. När man plockar te-bladen från plantan camellia sinesis hettas de upp, de oxiderar då inte (till skillnad från svart te) utan behåller den gröna färgen.

Är grönt te nyttigt?

Grönt te innehåller antioxidanter och andra nyttiga ämnen, vilket traditonellt sägs ge gröna teer hälsofrämjande egenskaper. Enligt dietister har aktiva substanser som fenoler och antioxidanter som finns i grönt te visat sig vara bra för immunförsvar och hjärtat. Vill du briljera på nästa afternoon tea kan det vara kul att veta att det viktigaste heter epigallokatekingallat (ofta förkortat till ämnet egcg). Drycken är populär i kina och japan. I Japan där det i många hushåll dricks te varje dag är det så vanligt att den som dricker grönt te helt enkelt bara kallar det te.

Hur mycket grönt te ska man ha per kopp?

En enkel regel att komma ihåg är 1 tesked teblad per kopp. Då kommer du garanterat få en god upplevelse. Tycker du det är för mycket eller för lite så är det helt normalt. Det finns inte riktigt något exakt rätt sätt, olika varianter kan kräva olika mycket för några perfekta koppar grönt te.

Hur brygger man grönt te?

Till skillnad från svart te ska du inte använda kokande vatten till det gröna teet. För kinesiskt grönt te ska vattnet vara 85 grader och japanskt behöver 70 grader för att få ut mest smak av bladen när du låter teet dra.Grönt te Rabarber/grädd
Syrligt och gräddigt. Milt.
65 kr
1 RECENSIONER
Grönt te Havtorn
Krutrök med havtorn
65 kr
0 RECENSIONER
Grönt sencha te yoghurt/citron
65 kr
0 RECENSIONER
Svart/Grönt te Kilimanjaro
Milt grönt/svart te
65 kr
0 RECENSIONER
Äggtoddy
Blommig likörsmak
65 kr
0 RECENSIONER