Kundservice 0151-123 54
 • Strumpor med lös resår
  Gus-Ankel ®
 • Katalog med sköna strumpor och underkläder
  Katalog
 • Användare av strumpor och underkläder
  Logga in
 • Kundservice för strumpor och underkläder
  Kundtjänst

Logga in

X

Gunnar Svensson, VD Gus Textil AB
Gunnar Svensson, VD och grundare, Gus Textil AB

Gus Textil AB 20 ÅR!

Gunnar Svensson gick från att vara lärare i Gävle till att driva ett av Sveriges främsta postorderföretag för strumpor och underkläder. Här har vi samlat några av de viktigaste milstolparna i Gus Textil AB:s historia, där det enda som idag återstår av lärarkarriären är initialerna GUS. Tre bokstäver som då var en lärarsignatur, men idag står för den välkända kvalitén på svensktillverkade strumpor med lös resår som sitter uppe.

 

Resan från 80-talets tubsockor till dagens moderna lösa resår

 Ockelbo marknad

1989

Samtidigt som han arbetade som lärare i Vingåker började Gunnar Svensson ägna helgerna åt strumpförsäljning på marknader i hela Sverige. Där mötte han många kunder vars strumpor satt så hårt i resåren att de fick använda sax för att klippa upp dem. Där och då insåg han att en bra strumpa ska ha lös resår men ändå sitta uppe. Han lade produktionen hos en svensk fabrik som började tillverka Gus-Ankel® med lös resår. Då under företagsnamnet Gus Avans.

 

Första reklambladet

1993

Gus Textil AB bildas och postorderförsäljningen påbörjas. För att nå ut till kunderna skickades ett handskrivet reklamblad ut tillsammans med en provstrumpa. Succén var ett faktum. Beställningarna rasade in, togs emot hemma i sovrummet och packades i köket. Ganska snart införskaffas en liten packningslokal bakom Sjöbloms konditori i centrala Vingåker.

 

1995

Gus-Ankel® med lös resår fortsätter att vara en stor succé. Nu flyttar kontoret ut från sovrummet och en större packningslokal på Hackstavägen hyrs. Nu börjar också kunderna som handlat på postorder dyka upp, de vill handla direkt i butik. Så packningslokalen börjar i folkmun gå under namnet Strumpboden. Det var fortfarande en ganska liten lokal så kunderna fick varje dag trängas med hundratals postorderpåsar redo för leverans ut i landet.

 

Första katalogen

1999

Den första postorderkatalogen kommer ut. 12 sidor fyllda med Gus-Ankel® som vid det här laget fanns i allt från Knä-variant till halksock.

Gus på webben

2001

Produktkatalogen finns även på internet. Då var webben något helt nytt. Det gick åt en hel sida i papperskatalogen för att förklara hur man handlar på nätet.

2002

Nu flyttar Strumpboden till Hantverksgatan 27, där vi fortfarande finns än idag! Sortimentet växer och kundtillströmningen ökar ordentligt både på postorder och i butiken.

2003

Kontoret flyttas till övervåningen på Hantverksgatan 27. Nu finns hela orderflödet från mottagning via packning till leverans i samma hus.

2008

Det första nyhetsbrevet skickas. Då som en sommarhälsning. Idag är nyhetsbrevet en mycket uppskattad källa till erbjudanden och nyheter om våra strumpor och underkläder av tiotusentals prenumeranter.

Årets profil

2010

Gunnar Svensson blir utsedd till månadens profil i december av Katrineholms-kurirens läsare. När året summeras och röstning sker av årets profil i Katrineholm-Vingåker-Flensregionen står Gunnar som segrare och blir ÅRETS PROFIL 2010.

 

Strumpboden!

 

2011

Antalet produkter och kunder har nu nått bristningsgränsen. Strumpboden byggs därför ut med 130 m2 till totalt 400 m2. Även marken runtomkring på 1700 m2 köps in för framtida behov.

medalj

2013 

Tiden går fort när man har roligt. Självklart har det funnits fler spännade händelser under de här åren, inte minst alla möten med er glada kunder. Utan er skulle Gus Textil AB inte ens finnas. Idag har katalogen växt till 64 sidor och www.gustextil.se är populärare än någonsin. Men trots att det nu har gått 20 år och det finns över 500 olika strumpor och underkläder i sortimentet är det en strumpa som varje dag toppar försäljningslistorna: Gus-Ankel® med lös resår.